Sunday, February 21st, 2010 | Author:

Lördag och dags för en ny delfinal. Som vanligt så har jag block och penna framför mig samt mina delomdömare – Melvin och Ludvig. :)

1. Headlines – Alcazar
Inga ovanliga kläder för dem inte. Ser ut som de brukar göra, så där lite tokroliga. Ren poplåt som det osar just Alcazar om. Refräng som Melvin lärde sig på en enda lyssning men lite för tjatig för min smak. Melvin anser att den var ganska bra.

2. Tonight – Johannes Bah Kuhnke
Först låter det som en till musikallåt men sen blir det lite fart men fortfarande inte bra i mina öron. Melvin och Ludvig gillar den istället. Tur vi har lite skilda åsikter gällande musik. Snygga kläder även om jag tycker att han kunde ha haft ett svart linne till. Sen kan man även diskutera blommans vara eller icke vara.

3. Doctor Doctor – Elin Lanto
Gräsligt! Det hon har på sig alltså. Tror det är tävlingens riktiga bottennapp enligt mig. Vi gillar inte det här alls och Melvin anser att det kort och gott inte är bra.

4. Hur kan jag tro på kärlek – Eric Linder
Prydliga men urtrista kläder. Ser som klippt och skuren ur en katalog. Inget personligt alls över honom. Melvin som är rätt musikalisk snappar upp låten på en gång och visst är den fin. Men ingen vinnarlåt i mina öron.

5. Yeba – Getty Domein
Inget att prata om. Bra musik men jag vet inte vad jag ska tycka om resten. Det här är en som kräver fler lyssningar innan jag har ett omdöme. Vill inte såga då den kan växa men den kan lika bra vara platt fall. Det händer liksom inte mycket.

6. Kom – Timoteij
Söta kläder om man bortser från byxorna. Bra låt som var väldigt medryckande. Jag gillar när det är lite blandade instrument i.

7. You’re out of my life – Darin
Trista kläder. Han såg nästan ut att försvinna istället för att vara framträdande. Vad har hänt med honom? För att han är några år äldre behöver han inte utplåna sin utstrålning som han hade. Bra låt som kommer gå till Globen direkt. Men det låter lite som en sån där finallåt till Idol. Men den passar honom.

8. Heaven or hell – Crusified BarbaraHär hade jag bra mycket större förväntningar och så blev det platt, platt, platt och inte ens bra. Men inte heller dåligt – bara sådär!
Utstyrseln följde rockens a-ö – allt var med.

För första gången så lyckades jag pricka in alla fem låtarna som skulle gå vidare: 1, 4, 6, 7 och 8.

Direkt till Globen skulle 6 och 7 gå. Men sen hade jag ett fel. Jag trodde att 1 och 4 skulle gå till andra chansen men där var det 8 istället för 4. Men jag tycker inte det var så illa tippat ändå. :)

Överlag så tycker jag att det här var mest bottennapp. Ingen låt som stack ut så där jättemycket.
Bäst ikväll var ändå pausnummret: Blue men group. De var helt suveräna och vi alla hade gärna sett mycket mer av dem. De hade gärna fått ta hand om båda pausnummren och Dolphs hade fått försvinna – långt långt långt bort.

Tags: , Category: Babbel
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
3 Responses
 1. Jenny says:

  Finns massor av Blueman Group på You Tube ;)

  Och som sagt.. vart har Darins utstrålning blivit av? Helt grå stackarn ju…

 2. Kul att läsa vad du skrivit.

  Jag gillade Darin, Crusified Barbara och Timoteij.

  Getty Domein var hemsk och så även Johannes Bah Kuhnke och Eric Linder.

  Ha de gott.
  Kram Gurkiss

 3. Pippi says:

  Håller med dig ang. Darin, han föll i mina ögon.

  Erik Linders låt var väl en 30 år efter låt, påminde mkt om Ted Gärestad

  Kram

Jag blir glad över ett litet avtryck

Anonyma kommentarer kommer inte att godkännas

Comments will be sent to the moderation queue.