Friday, February 11th, 2011 | Author:

En stor dos jä-la ångest bortskänkes.
Jag har ju emetofobi och svår variant av detta. Går på KBT sen ett år tillbaka hos en underbar psykolog och har faktiskt gjort stora framsteg under den här tiden.

Men nu har bägaren runnit över.

Jag fick magsjuka för snart 2 veckor sedan och klarade det riktigt bra med hjälp av mina tabletter mot illamående. Ångesten höll jag under kontroll.

Sen fick 3 barn samma åkomma och med hjälp av mina stora döttrar som bor hemma så klarade jag det också riktigt bra. Jag kände inte av någon stor ångest utan var riktigt stolt över mig själv.

Nu är det 5 dagar sedan M var sjuk och jag hade andats ut.
Så började jag må illa här i kväll. Har tagit mina tabletter och håller tummarna för att det bara är magkatarren som spökar då jag ätit väldigt dåligt i ett par dagar. Det brukar kännas lite likadant.

Men nu slog ångesten till!
Jag har så jä-la svårt att vara stilla. Det kryper i hela mig. Hjärtat slår på högvarv. Jag skulle kunna börja gråta när som helst. Jag vill bara försvinna. Ta bort mig från det här!
Jag orkar inte!

Hela jag är inställd på att nu är jag magsjuk igen. Nu blir alla sjuka här hemma en gång till och jag har hela scenariot uppspelat framför ögonen.
Katastroftänk vad är det?!

Logiskt så vet jag att det inte borde vara magsjuka igen då vi varit hemma och knappt träffat några människor. Jag var hemma hos äldsta igår men de är ju friska. Var det i alla fall från magsjuka.
Så logiskt vet jag att det nog bara är magkatarren.
Men kroppen och hjärtat säger en helt annan sak.

Nu går jag och gömmer mig någonstans!

Tags: , , , Category: Babbel
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
11 Responses
 1. Lairama says:

  Jag känner igen dina känslor och din ångest. Jag har inte samma fobi som du men jag har en hel del andra fobier.
  Det är verkligen inte lätt.
  Att ha emetofobi måste vara extra jobbigt man har så stor familj som du har… antar att ni råkar ut för kräksjukor ganska ofta.

  Lycka till och jag håller tummarna för att ni är friska allihopa.

  Kram

 2. Fyyy lider med dig för känslor och tankar är inte rationella… Har själv gått i KBT å är så tacksam för det året – det gav mig verktyg för livet!!! KRAM

 3. Jessica says:

  Åhh men finaste du :( Lider med dig vet precis hur du mår och tänker!
  Kramar om och blåster väck alla elaka magsjukebaciller!

  Kramelkram/J

 4. Stackare, jag har agorafobi så jag känner ångesten. Jag pratar med mig själv när det kommer, rabblar mantran som man lärt sig du vet..det kan inte bli värre, det är inte farligt bla bla.. Nu är det ju en helt annat fobi förstås.
  Att svälja lite pepparkorn, ta frisk luft och sen en varm dusch kan funka? Värmen i duschen stimulerar lugn och ro hormonet :-)

  Kram kram

 5. Pippi says:

  Många strykes kramar

 6. Annica says:

  usch vännen, hoppas du mår bättre snart!
  kram

 7. Hej! Har tänkt svara på det här inlägget, men du hann före till min….jag har själv haft det jobbigt nu i ca 10 dagar. Pga någonting…..och det jag känt och känner är att det är viktigt att upprättahålla sömnen och regelbundna måltider samt promenader i friska luften. Däremellan får man krascha och ta hand om sig själv…slläpp bara inte på rutinerna. men detta vet du säkert, ja jag vet att du vet det. men jag fick ändå tanken att så tar jag mig igenom och det ska jag berätta…. men är också mycket tacksam förstås för allt fint jag har i mitt liv. Sött och salt blandas i min vågskål…varm kram från en vän i norr.

 8. Hoppas du mår bättre nu å att du får en fin alla hjärtans dag med dina nära och kära! Massor med kramar från mig och “spindelmannen” ;-)

 9. HUSnrNIO says:

  Känner igen mig en del av din ångest. Så vidrigt när tanken om att ALLA kommer att drabbas ännu ett varv:( Jag hoppas verkligen att det “bara” är magktarr du har och får en fin Alla Hjärtans Dag ändå.

 10. Hanna says:

  Fy sjutton! Hoppas ni får vara friska nu!
  Vi håller tummarna för att Bianca ska klara sig den här gången..det var jobbigt nog när båda jag och Margus var sjuka samtidigt..att ta hand om en sjuk liten hade varit hemskt! Inte för att det var så skoj när hon var sitt vanliga pigga busiga jag..

  Kram!

 11. Bella says:

  Usch lider med dej , lider själv av emetofobi , ångest osv.
  Vad e det för tabletter mot illamående du skrev om?
  Ta hand om dej

Jag blir glad över ett litet avtryck

Anonyma kommentarer kommer inte att godkännas

Comments will be sent to the moderation queue.