Sunday, September 11th, 2011 | Author:

För att bli lyckligare:
För en ”glädje-dagbok” och skriv ner allt roligt som hänt under dagen, var generös med komplimanger, tacka någon som betytt mycket och lär dig att förlåta.

Det här har jag tänkt att börja göra. Jag ska försöka få ner i alla fall 3 bra saker som hänt under dagen.
Först tänkte jag använda mig av en fin anteckningsbok men jag vet hur jag fungerar – den glöms bort eller så blir det “jobbigt” att ha flera böcker att skriva i.

Just nu har jag 2 kalendrar – en större som ligger hemma och som alla kan kolla i. I den skrivs det mesta upp och det finns mer skrivutrymme i den.
Sen är det en mindre som mest innehåller de viktigaste mötena, tider osv. Den följer med mig vart jag än går.

Jag ska nog ta för vana att varje kväll skriva i den större kalendern istället. Först så kommer jag ihåg det, jag kollar ju ändå alltid av den minst 1 gång/dag. Synkar ihop den med den lilla osv.
Sen tror jag att det är bra att verkligen se varje dag bra, roliga, positiva saker som hänt tidigare dagar. Ibland kanske allt bara känns skit och man kommer inte på en enda sak. Då finns de andra dagarna där, lätt överskådliga, och kan peppa en så kanske man kommer på i alla fall en liten rolig sak som hänt.
Det kan ju faktiskt räcka med att skriva att man kom upp ur sängen fast man mår skit en dag…

Tags: , , Category: Må bra
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response
  1. penny says:

    Ett jätte bra tips!!!

Jag blir glad över ett litet avtryck

Anonyma kommentarer kommer inte att godkännas

Comments will be sent to the moderation queue.