Archive for the Category » Må bra «

October 09th, 2011 | Author:

När hösten är här:

Fika utomhus fastän det är småkyligt. Sitt i solen och svep in dig i en pläd.
Upprepa: ”Det är inte kallt, det är inte kallt…”

Category: Må bra  | Tags:  | 26 Comments
September 11th, 2011 | Author:

För att bli lyckligare:
För en ”glädje-dagbok” och skriv ner allt roligt som hänt under dagen, var generös med komplimanger, tacka någon som betytt mycket och lär dig att förlåta.

Det här har jag tänkt att börja göra. Jag ska försöka få ner i alla fall 3 bra saker som hänt under dagen.
Först tänkte jag använda mig av en fin anteckningsbok men jag vet hur jag fungerar – den glöms bort eller så blir det “jobbigt” att ha flera böcker att skriva i.

Just nu har jag 2 kalendrar – en större som ligger hemma och som alla kan kolla i. I den skrivs det mesta upp och det finns mer skrivutrymme i den.
Sen är det en mindre som mest innehåller de viktigaste mötena, tider osv. Den följer med mig vart jag än går.

Jag ska nog ta för vana att varje kväll skriva i den större kalendern istället. Först så kommer jag ihåg det, jag kollar ju ändå alltid av den minst 1 gång/dag. Synkar ihop den med den lilla osv.
Sen tror jag att det är bra att verkligen se varje dag bra, roliga, positiva saker som hänt tidigare dagar. Ibland kanske allt bara känns skit och man kommer inte på en enda sak. Då finns de andra dagarna där, lätt överskådliga, och kan peppa en så kanske man kommer på i alla fall en liten rolig sak som hänt.
Det kan ju faktiskt räcka med att skriva att man kom upp ur sängen fast man mår skit en dag…

Category: Må bra  | Tags: , ,  | One Comment
September 06th, 2011 | Author:

Bli en jag-sägare!
Göm dig inte bakom ord som man, visa, somliga, vi. Detta leder till att du blir bättre på att vara uppmärksam på dig själv, dina tankar och din vilja.

Det här är något som jag måste bli bättre på.
Jag. Jag. Jag!

I snart 23 år har jag varit mamma till mina egna barn och innan dess var jag “mamma” till mina syskon (blir lätt så när man är äldst).
Sedan jag var knappt 18 år gammal så har jag varit sambo med någon, hade ett uppehåll på 6 månader när jag var 19-20 år och sen nu det sista 1½ året har jag bott själv med barnen. De sista månaderna har jag varit officiellt singel.

Jag är inte bra på att säga JAG!
Jag måste bli bättre på det för att hitta vem jag är. Vem är jag när jag inte är mamma, sambo och allt annat som man är i ett förhållande/föräldraskap?

Det är nog dags att bli lite “ego” för min del. Att avsätta tid åt mig själv och faktiskt ta hjälp av de stora barnen att de kan hjälpa till att kolla de små 1-2 kvällar i veckan så jag får komma igång med träning osv igen.

Nu är det min tur att leva för JAG vill det.

Category: Må bra  | Tags:  | One Comment